The Great SA Wine Company


Wijnmaker Carl Van der Merwe

Carl werd in juli 2010 bekroond met de bekroonde DeMorgenzon-wijnmakerij in eigendom van Hilton en Wendy Applebaum in een periode van 8 jaar bij Quoin Rock Winery in Stellenbosch, waar hij een aantal hoogwaardige wijnen heeft gemaakt, die veel handelskwaliteit behaald heeft. Hoewel Carl's buitengewone talent in de wijnmakerij en genie in de kelder onmetelijk aan DeMorgenzon voegt, is het geruststellend om te zien dat de Applebaums Carl hebben laten experimenteren met zijn nieuwe onderneming ... The Great White and The Great Red, twee interessante mengsels. En geef toe, met zo een naam moet je er wel voor zorgen dat het groots is...

Ik ontmoet Carl voor het eerst bij DeMorgenzon estate. Wat volgde was een gezapig gesprek over verschillende onderwerpen, bijna vergetend dat we voor de wijn waren afgesproken. Hij nam me mee naar één van de mooiste plekjes van het estate waar we zijn meesterwerk zouden proeven. Onmiddellijk werd duidelijk dat die man goud in zijn handen heeft. Zowel wit als rood zijn absolute meesterwerken!

Carl werkt momenteel naar zijn Britse Meester van Wijn, waarvoor we hem veel succes wensen.

Het logo en de wijnen

De Grote Witte Sauvignon Blanc / Semillon / Chenin Blanc 2015, 13.5 Abv.

Deze wijn is voorzien van Sauvignon en Semillon, evenals 10% Chenin Blanc, die gelagerd was. Er zijn immense geuren en aromaten te ontdekken beginnend grasachtige limoenschil, citroen gras en stoffig wit perziksteen fruit. Het smaak is vol en onderbouwde textuur, een van Carl's wijnbouw handtekeningen, met een mooie ronde harmonieuze, vlezige, romige mondspeling. Deze wijn heeft indrukwekkende gravitas voor zijn prijspunt en een complexe, pittige minerale afwerking met grote helderheid.

(Wine Safari Score: 92 + / 100 Greg Sherwood MW)

De Grote Rode Cabernet Sauvignon / Cinsaut / Cabernet Franc / Petit Verdot 2015, 14 Abv.

Een zeer aantrekkelijke neus begroet je op deze goed geconstrueerde, goed geproportioneerde rode. Er is genoeg zoet pittig rood fruit, zachte vlezige rode aalbessen, zoet blad, earl grijze thee, ceder en tabaksspice. Er is een overvloedigheid en vrijgevigheid aan de wijn die vol is met zoete zwarte bessen en bosrijke bramblevruchten. Volle kern van fruit, dicht maar nauwkeurig en elegant met een zeer fijne naadloze textuur en een zachte, pithy rode kersen huidafwerking. Een fijne inspanning.

(Wijn Safari Score: 91 + / 100 Greg Sherwood MW)

 

Contact

Indien u vragen heeft kunt u hier een berichtje achter laten. Wij gaan u zo snel mogelijk contacteren.