Le Rughe


Historiek

Een verhaal van passie en toewijding

Het was in de jaren zestig dat Gaetano Sandro voor het eerst werd geïntrigeerd door de vaardigheden van de wijnbouwers, die op de zachte heuvels rond Conegliano de traditionele lokale druivenrassen cultiveren en één van de meest prestigieuze wijnen ter wereld maakten. Niemand wordt ooit verward: als je de Veneto-heuvels noemt, verwarmd door een zwakke zon, vliegen de gedachten onmiddellijk naar een witte wijn met een karakteristieke bleek gloeigele kleur; de nu bekende Prosecco Superiore DOCG Conegliano Valdobbiadene. Gefascineerd door zijn onmiskenbare kwaliteiten, besloot Gaetano met wijn te beginnen en legde hij de basis van Vinicoltura Le Rughe, in het groene hart van Veneto's productiewijk en landbouwgrond.

Er is zoveel gebeurd sinds die eerste stappen die al jaren geleden werden genomen. Vooruitgang, technologie en modernisering hebben het noordoostelijke Italiaanse landschap omgevormd, waardoor het de bekende economische drijvende kracht van vandaag is. Maar verder dan het industrieel gordijn dat langs het productieve navelstreng staat, dat staat Het was in de jaren zestig dat Gaetano voor het eerst werd getroffen door de vaardigheden van de wijnbouwers, die op de zachte heuvels rond Conegliano de traditionele lokale druivenrassen cultiveren, een van de meest prestigieuze wijnen ter wereld maakten. Niemand wordt ooit verward: als je de Veneto-heuvels noemt, verwarmd door een zwakke zon, vliegen de gedachten onmiddellijk naar een witte wijn met een karakteristieke bleekgloeigeel kleur; de nu bekende Prosecco Superiore DOCG Conegliano Valdobbiadene.

Gefascineerd door zijn onmiskenbare kwaliteiten, besloot Gaetano wijn te beginnen en legde hij de basis van Vinicoltura Le Rughe, in het groene hart van Veneto's productiewijk en landbouwgrond. Zoveel is er gebeurd sinds die eerste stappen al die jaren geleden werden genomen. Voortgang, technologie en modernisering hebben het noordoostelijke Italiaanse landschap omgevormd, waardoor het de bekende economische drijvende kracht van vandaag is. Maar verder dan het industrieel gordijn dat langs het productieve navelstreng staat, op de snelweg 13, kunt u nog steeds de groene heuvels Conegliano zien, verlicht door de zonneschijn, waar de boeren hun levens toewijzen aan druiven. Het is hier dat u de wijngaarden Vinicoltura Le Rughe, een landgoed dat alles voor de productie van wijn heeft gewijd, de traditionele ambachtelijke kennis combineert met moderne productiebehoeften.

In een gevoelig evenwicht tussen verleden en heden, tussen traditie en innovatie, ligt het geheim van een wijn die nooit de meest veeleisende en verfijnde tong kietelt met zijn ongeëvenaarde kwaliteiten die over de hele wereld worden erkend. Vandaag is Le Rughe een exclusief merk. Kom het persoonlijk proeven. Je zult niet teleurgesteld zijn!


Winemaker

Galerij

onze wijnen verdelen?

Word verdeler

 

Contact

Indien u vragen heeft kunt u hier een berichtje achter laten. Wij gaan u zo snel mogelijk contacteren.