Taillard Family Wines


De Familie Taljaard

Aan de voet van Paardeberg, de bekende mijlpaal tussen Wellington en Malmesbury, creëerde de natuur de perfecte omstandigheden om enkele van de beste wijnen van Zuid-Afrika te kweken en te koesteren. Toen Pieter Taljaard dit juweeltje vond na zijn succesvolle carrière in de mijnindustrie, besloot hij een team van professionals op te zetten die zijn passie voor het maken van goede wijnen delen en een erfenis opbouwen. Taillard Family Wines is geboren. Ter ere van zijn achtergrond verwijzen de wijnen naar een mijnterm die die bijzondere wijn het beste omschrijft.


Het logo

Hermann Helmbold en Pieter Taljaard zijn langer vrienden geweest dan iedereen van ons om te onthouden. Wat waard is om te onthouden, is hoe ze in hun jongere dagen op een prachtige zomeravond zijn gaan zitten, en dromen over de dag dat ze hun eigen wijnbedrijf zouden hebben. Deze vlinders waren altijd vergezeld van een van de beste van de Kaap. In 2004 werd deze droom plotseling een realiteit toen Pieter in een kleine wijnboerderij aan de rand van Paarl belegde. Een paar jaar later kocht hij de boerderij Kersfontein en dat is toen de droom echt opstond. In 2009 verloor Pieter zijn vrouw Anneke, maar zoals hij het zou hebben, ontmoette hij Dina kort daarna. Dina Taljaard leidde niet alleen een glimlach naar zijn gezicht, maar zij heeft ook zijn liefde en passie voor wijn gedeeld, waardoor ze perfect geschikt is voor de hele familie van Taillard. Voor zijn zonden is Pieter ook de trotse vader van 3 dochters en 3 schoonzonen, evenals de opa van 5 jongeren. Eind 2013 had Pieter de passie, de beste vriend, de perfecte vrouw, de familie en de ideale locatie. Door veel experimenten had hij ook een visie op de erfenis die hij wilde creëren. Met behulp van Henriette van Greunen voor het kantoor en de logistiek, en Morné van Gruenen, het boerenverstand met veel expertise, konden ze het bedrijf efficiënt exploitern, maar het was de alchemie die helaas nog steeds ontbrak. Totdat Teddy Hall en Pieter elkaar ontmoetten en realiseerden dat ze meer gemeen hebben dan alleen hun liefde voor goede wijn, hadden ze een passie voor de industrie en tussen hen konden ze magie creëren. Ze creëren Taillard Family wijnen.

En net als het leek dat alles samen kwam, besloot Pieter's middelbare dochter Anelise Taljaard haar job voorgoed te verlaten en het management van het Taillard-merk op haar te nemen. Als een liefdevolle en ondersteunende vader ging hij akkoord met haar wensen omdat hij weet dat ze (net als oud Jacob Taillard) koppig genoeg is om er een succes mee te maken.

Winemaker

Anelise Taljaard in mondvol over de lobola wijnen

Er is een range bij Taillard die Lobola noemt. Hoe kwam dit tot stand? Lobola is een oud Afrikaans woord voor het samenkomen om het spreken over verdeling van de familiebezittingen. Als man en vrouw willen samenkomen, trouwen en een nieuwe familie opstarten, moet er gepraat worden over de verdeling en samensmelting van de familiale bezittingen. Omdat dit meestal gepaard gaat met oudere mensen die niet zou goed meer beschikken over het volledig zicht, zal op elke fles bij Taillard een brailleschrift worden aangebracht, speciaal voor deze oudere mensen. En wat kan er beter de monden losmaken dan een goed glas wijn?

Galerij

onze wijnen verdelen?

Word verdeler

 

Contact

Indien u vragen heeft kunt u hier een berichtje achter laten. Wij gaan u zo snel mogelijk contacteren.