Ataraxia


logo ataraxia

Ataraxia

Op korte afstand van het kust plaatsje Hermanus ligt de Hemel-en-Aardevallei en de claim is terecht. Het landgoed van Ataraxia bevindt zich op een bijzonder hemels stuk land onder een toren hoge bergtop van de Babylonstoren. Naast zijn niet aflatende schoonheid, is Ataraxia de thuisbasis van enkele van de meest spectaculaire terroirs die Zuid-Afrika te bieden heeft. De wijngaarden, met hun nabijheid tot de Zuid-Atlantische Oceaan, verhoogde aanplant en overwegend op het zuiden gerichte (koele) hellingen creëren het ideaal voor het telen van koelere en klimaat vriendelijke druiven.

Ataraxia is Grieks voor “een serene gemoedstoestand, vrij van zorgen en preoccupatie” - een gemoedstoestand die winemaker Kevin Grant en zijn vrouw Hanli hopen over te brengen op de internationale klanten die hun prachtig landgoed bezoeken of elders van hun wijnen genieten. Vier wijnen vormen het assortiment van Ataraxia: een strakke niet-houtgelagerde cool climate sauvignon blanc, een houtgelagerde chardonnay, een pinot noir en de rode Serenity, een unieke Zuid- Afrikaanse blend van pinotage en de ouders pinot noir en cinsault.

Sinds kort is ook de chardonnay Earthborn beschikbaar, de eerste biologische wijn van Ataraxia die onmiddellijk 95 punten kreeg van Master of Wine Tim Atkin!


Galerij

onze wijnen verdelen?

Word verdeler

 

Contact

Indien u vragen heeft kunt u hier een berichtje achter laten. Wij gaan u zo snel mogelijk contacteren.