Truter Family Wines


Over Truter Family Wines

Hugo Truter en Celeste Truter (in Zuid-Afrika al langer bekend onder Truter Family Wines) zijn de bezielers van Agaat. 2010 bleek een groot jaar voor Agaat te worden. Het was kort na de viering van hun tweelingjongens dat ze hun dromen in de praktijk begonnen te brengen. Aangezien beide eigenaars wijnmakers en levensgezellen zijn, was de visie duidelijk: Gebruik maken van interessante en unieke variëteiten om one of a kind mengsels te produceren Ze struikelden per toeval op de naam Agaat terwijl ze op zoek waren naar de perfecte naam voor hun nieuwe 'baby'. Het was Agaat dat er maar op wachtte om het te vinden en niet omgekeerd... Agaat heeft 2 wijnen onder zich, Christina en John David, beiden verwijzen naar hun ouders. Daarnaast maken ze met de Cape Fern ook monocepage wijnen en een entry level range met Taste.


Het logo

Agaat is een halfedelsteen die door concentrische lagen minerale zouten wordt gecreëerd. Het was de vermelding van al die lagen die het echt voor ons thuis brachten, want dat is precies hoe hun onderneming is geweest. De droom om ongelooflijke en unieke wijnen te creëren werd door de hulp en ondersteuning van familie en vrienden door de hulp en de steun van de familie gebracht, die hun eigen kleine laag bij het verhaal bijgedragen hebben. Bovendien wordt ook gelooft dat de steen creativiteit verbetert en het intellect stimuleert - dat is wat er gebeurt als u heerlijke wijnen geniet. Tot onze genoegen kwamen we erachter dat Agaat de mythische geboortesteen van Gemini is, de maanden mei-juni waarin de tweelingjongens geboren zijn. We hebben ontdekt dat Gemini vermoedelijk het meest compatibel is met onze respectieve sterrenbeelden. Daarom hebben ze Agaat aangenomen als de familiesteen om te symboliseren dat ze allemaal inherent verbonden zijn.

Winemaker

HUGO TRUTER

Na een bachelor in Wijnkunde en Wijnbouw in 1996 aan de Universiteit Stellenbosch, kwam Hugo op de wijnbouwscène met grote ambities en grenzeloos enthousiasme. Zijn oogsten in Frankrijk en Zuid-Afrika hebben hem de titel voor SA Young Wine of the Year 2007 gegeven, evenals diverse Veritas-medailles en een Top 10 Pinotage-medaille. Hij maakte een naadloze overgang van coöperatieve wijnbouw naar eigen wijn en marketing, maar heeft nog steeds de uitdaging van het maken van boetiekwijnen.

Celeste Truter

In hetzelfde jaar 2007, net als Hugo, heeft Celeste haar carrière in de wijngebieden opgebouwd. Celeste onderscheidt zich van ethische wijnhandel en duurzame wijnproductie. Ze zette haar tanden als wijnmaker in dienst van een internationaal wijnmerk voordat haar tweeling werd geboren. Deze wijnmaker-moeder besteedt nu haar ervaring, zakelijke zin en kwaliteitsborging ten dienste van Truter Family Wines en Agaat.

Galerij

onze wijnen verdelen?

Word verdeler

 

Contact

Indien u vragen heeft kunt u hier een berichtje achter laten. Wij gaan u zo snel mogelijk contacteren.