Babylonstoren


logo babylonstoren

Babylonstoren introductie

Met de Simonsberg, Du Toitskloof en Franschoek Mountains als uitzicht, zijn de prachtige tuinen van Babylonstoren gewoon adembenemend. De tuinen hebben een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Company’s Garden of Cape Town. In de jaren 1600 deed de Kaap dienst als proviandpost voor de schepen van de Oost-Indische Compagnie.

Het domein werd overgenomen door Karen Roos, een voormalig magazineproducent. Haar passie voor de Cape Dutch architectuur en wijn leidde tot een authentieke en toch eigentijdse restauratie die de boerderij een mooie toekomst belooft. U kan er terecht voor het mooiste ontbijt ter wereld!

Babylonstoren telt 88 ha waarop 13 verschillende druiven staan aangeplant. Op Simonsberg vinden we de hoogste aanplant terug voor pinot noir en chardonnay: ongeveer 600 meter boven de zeespiegel. Onder leiding van keldermeester Charl Coetzee en wijnmaker Klaas Stoffberg was in 2011 de druivenoogst van de boerderij goed voor de eerste botteling onder het label Babylonstoren. De wijnen die zo natuurlijk mogelijk zijn gemaakt, blijven trouw aan het terroir en tonen elegantie, balans en finesse.


Galerij

onze wijnen verdelen?

Word verdeler

 

Contact

Indien u vragen heeft kunt u hier een berichtje achter laten. Wij gaan u zo snel mogelijk contacteren.