Uva Mira
Over Uva Mira
Uva is het Latijnse woord voor druif, Mira betekent prachtig, wonderbaarlijk en vol charme. Bij Uva Mira wordt er grote zorg besteed aan het toewijzen van de wijngaarden aan een bepaalde onderstam, vari teit en kloon. Het nieuwste op het gebied van technologisch onderzoek wordt toegepast. Bodemprofilering van elke individuele wijngaard is cruciaal om de geheimen van de natuur te ontrafelen over welke onderstam, vari teit en kloon op elke specifieke locatie zullen gedijen.
De hooggelegen wijngaarden profiteren van de koelere omstandigheden die het rijpingsproces vertragen. De nabijheid van de oceaan en de frisse zeebries zijn ideaal voor de wijngaarden, vooral tijdens de rijpingsperiode in februari, wanneer de landtemperaturen hoog zijn en de False Bay Ocean koel wordt gehouden door de koude Benguelastroming. De koele zeebries met hogere relatieve vochtigheid vertraagt het rijpingsproces van de druiven, wat bijdraagt aan een optimale fenolische rijpheid bij lagere suikerniveau’s en natuurlijke hogere zuurgraad in de wijnen. Het effect van deze koelere rijpingscondities is duidelijk tijdens de oogst, die gemiddeld twee weken later plaatsvindt dan wijngaarden in de lager gelegen Stellenbosch-vallei.