Tr3smano


Over Tr3smano

Tr3smano is een prominente wijnmakerij in de regio Ribera del Duero in Spanje, bekend om zijn toewijding aan het produceren van wijnen van hoge kwaliteit. De naam “Tr3smano” weerspiegelt zowel de samenwerking van drie oprichters als de oude Castiliaanse term “trasmano” of “desmano”, wat iets betekent dat niet gemakkelijk binnen handbereik is, en symboliseert de toewijding van de wijnmakerij om unieke en uitzonderlijke wijnen te creëren.

Het wijnhuis werd opgericht door Fernando Remírez de Ganuza, Pedro Aibar en José Ramón Ruiz, waarbij ze hun uitgebreide ervaring en passie voor de wijnbouw combineerden. Ze kozen voor Ribera del Duero vanwege de ideale omstandigheden, met name de oude Tempranillo-wijnstokken, waarvan sommige tot 80 jaar oud zijn, verbouwd op arme zand-leemgronden die een lage maar hoogwaardige productie opleveren.

De wijngaarden van Tr3smano bevinden zich in drie subzones van Ribera del Duero, waaronder de prestigieuze “Milla de Oro” (Golden Mile). De wijnmakerij integreert traditionele en moderne technieken, waarbij gebruik wordt gemaakt van door zwaartekracht gevoede processen en zorgvuldige handarbeid om de integriteit van de druiven te behouden. Hun wijnen worden gerijpt in Franse en Amerikaanse eikenhouten vaten, wat complexiteit en diepte toevoegt aan hun smaakprofielen​.

Enkele van de opmerkelijke wijnen van Tr3smano zijn Proventus, een evenwichtige en fruitige wijn met een vleugje eikenhoutrijping, en de limited edition TM, gemaakt van een speciale selectie druiven.


Galerij

onze wijnen verdelen?

Word verdeler

 

Contact

Indien u vragen heeft kunt u hier een berichtje achter laten. Wij gaan u zo snel mogelijk contacteren.