Benguela Cove


Benguela Cove

Over Benguela Cove

Dit luxe wijnlandgoed in Hermanus met zicht op de Atlantische Oceaan is adembenemend! Dichter bij de oceaan is onmogelijk! De wijngaarden van Benguela Cove liggen vlakbij Hermanus waar u walvissen kan spotten. De uitzonderlijk dichte nabijheid van de zee en de unieke licht winderige omstandigheden verkorten de scheuten van de wijnstokken en zorgen voor kleinere bladeren en druiven. Dit verhoogt de kwaliteit van de druiven. Het terroir is rijk aan klei en calcium en er zijn maar weinig boerderijen zoals deze in Zuid-Afrika.

De wijngaarden van Benguela Cove profiteren van de unieke omstandigheden van de locatie van het landgoed aan de rand van de oceaan, aan de zuidkust van Zuid-Afrika. De zuidoostelijke zeebries wordt gekoeld door de Benguela-stroom die uit Antarctica stroomt. Deze afkoeling na de warme zomerdagen is welkom en zorgt ervoor dat de wijnstokken ’s nachts even kunnen bekomen. De bovengemiddelde regenval zorgt voor natuurlijke irrigatie en wijnbouw in perfecte omstandigheden. Het landgoed produceert een reeks bekroonde wijnen van sauvignon blanc, chardonnay, sémillon, viognier, cabernet sauvignon, merlot, shiraz, cabernet franc, petit verdot, pinot noir, malbec en mourvèdre.

Het testpanel van Minnegoed Wines was tijdens een online-winetasting met head winemaker Johann Fourie onmiddellijk onder de indruk van de fantastische kwaliteit! De wijnen waren stuk voor stuk subliem en dat is ook in de Platter’s Guide gebleken…

Alle wijnen van Benguela Cove behalen 4 of 4,5 sterren!!! Een mooie aanwinst in ons topsegment uit Zuid-Afrika!

www.benguelacove.co.za


Galerij

onze wijnen verdelen?

Word verdeler

 

Contact

Indien u vragen heeft kunt u hier een berichtje achter laten. Wij gaan u zo snel mogelijk contacteren.