Vrede & lust


Historiek

Het Buys Tijdperk 1996

Vrede en Lust heeft een zeer rijk verleden van meer dan 300 jaar. Het startte al in 1686, zelfs met een Vlaming in de hoofdrol. Jacques de Savoye was een textielondernemer uit Gent die bankroet ging en door religieuze fanatiekelingen werd verbannen waardoor hij eerst naar Middelburg (Zeeland) verhuisde en nadien naar de Kaap, aan de voet van Drakenstein. Het is daar dat hij de boerderij oprichtte, nooit wetende dat deze zoveel geschiedenis zou gaan schrijven.

Vele tijdperken en eigenaars later, meer bepaald op 3 oktober 1996 besliste de familie Buys de uitzonderlijke boerderij in ere te herstellen. Vrede en Lust Estate lijkt nu opnieuw op 1783. Dana Buys, de oudste van drie broers, is een partnerschap met zijn jongere broer Etienne aangegaan om de boerderij te beheren en toe te zien op de verbeteringen van de wijnbouw.


Het logo

De Hugenote oorsprong van de boerderij is vereerd door het logo, dat is aangepast aan het oorspronkelijke Hugenoten kruis. Designer Anthony Lane nam de Fleur-de-lis uit de familiekam van Buys en verzacht het Hugenoten kruis door het op de punten toe te passen. Het logo, een duif gekoppeld door een lint van goud tot meerdere zegeningen, zoals afgebeeld door de kruispunten, staat voor vrede en vrijheid van geest. Het is een passend symbool voor een boerderij met een legendarische geschiedenis en een stijgende toekomst.

Galerij

onze wijnen verdelen?

Word verdeler

 

Contact

Indien u vragen heeft kunt u hier een berichtje achter laten. Wij gaan u zo snel mogelijk contacteren.