Vrede & lust


Historiek

Het Buys Tijdperk 1996

Vrede en Lust heeft een zeer rijk verleden, een verleden van wel 300 jaar. Het startte in 1686 zelfs met een Vlaming in de hoofdrol. Hij was een textiel ondernemer uit Gent die bankroet ging. Ook door religieuze fanaten werd hij gebannen waardoor hij eerst naar Middelburg (Zeeland) verhuisde en nadien naar de Kaap, aan de voet van Drakenstein. Het is daar dat hij de boerderij opricht, nooit wetende dat deze zoveel geschiedenis met zich zou meebrengen.

Vele tijdperken en eigenaars later, meer bepaald op 3 Oktober 1996 beslist de familie Buys de uitzonderlijke boerderij in ere te herstellen. Met deze overdracht als 17de eigenaar kwam een ​​visie van wederopstanding. Toen Dana Buys, dynamische voorzitter van een internationaal softwarebedrijf, de kans had om te profiteren van de deregulerende veranderingen in de Zuid-Afrikaanse wijnindustrie, kocht hij Vrede en Lust. Toen de naburige Wolve Kloof op de markt kwam, bracht Buys de twee historische delen van Vrede en Lust opnieuw bij elkaar en werd deze in ere hersteld.

Vrede en Lust Estate lijkt nu op 1783. Dana Buys, de oudste van drie broers, heeft een partnerschap met zijn jongere broer, Etienne, aangegaan om de boerderij te beheren en toe te zien op de verbeteringen van de wijnbouw.


Het logo

De Hugenote oorsprong van de boerderij is vereerd door het logo, dat is aangepast aan het oorspronkelijke Hugenoten kruis. Designer Anthony Lane nam de Fleur-de-lis uit de familiekam van Buys en verzacht het Hugenoten kruis door het op de punten toe te passen. Het logo, een duif gekoppeld door een lint van goud tot meerdere zegeningen, zoals afgebeeld door de kruispunten, staat voor vrede en vrijheid van geest. Het is een passend symbool voor een boerderij met een legendarische geschiedenis en een stijgende toekomst.

Winemaker

SUSAN ERASMUS

Susan is afgestudeerd in de wijnbouw en -kunde aan de Universiteit van Stellenbosch en bracht tijd in het buitenland. Frankrijk was hét land die haar ambacht perfectioneerde. Geboren in Kaapstad, groeide ze op in de Vrijstaat en keerde terug in 2000 naar de Wijnlanden en leeft nu de liefde voor wijn. Zij koppelt en stuurt het team in de kelder en heeft een aangeboren passie voor wijnbouw en de wijngaard. Deze passie schijnt in haar creatie van wijnen in een klassieke nieuwe wereldstijl. Susan is de trotse winnaar van de Landbouw Weekblad South African Woman Winemaker van het jaar competitie voor 2007! Zij trouwde in oktober 2008 met haar wijnbouwman, Arne Erasmus, in Vrede en Lust (natuurlijk!).

Galerij

onze wijnen verdelen?

Word verdeler

 

Contact

Indien u vragen heeft kunt u hier een berichtje achter laten. Wij gaan u zo snel mogelijk contacteren.