Normandië 1693


Over Normandië 1693

Normandie Est. 1693 is een van de originele negenentwintig Franse Hugenote-gevestigde boerderijen in de Franschhoek regio van de Kaapse Wijnlanden. Hun bevoorrechte locatie aan de middelste hellingen van de majestueuze Groot Drakenstein bergtop is achtentwintig kilometer van de Atlantische Oceaan verwijderd. In een uniek microklimaat van warme dagen en koele nachten worden zestien van onze achtenveertig hectare geplant aan wijnstok met Cabernet Sauvignon, Merlot en Petit Verdot. Het doel is om de meer dan 300 jaar oude private estate te vereren en om met de hand iconische wijnen van uitzonderlijke kwaliteit te produceren, die de enorme fysieke schoonheid en natuurlijke cadeaus van hun oorsprong overeenkomen en vertegenwoordigen.

Onze wijngaarden zijn omringd door grondwaterbronnen die van de bergen afkomen, die de kleilaag in de ondergrond irrigeren en een perfect medium creëren dat tijdens de zomerhitte als buffer werkt om de wijnstokken te beschermen. Goed gedraineerd colluvium (een mengsel van zand, zandsteen, kwartsstenen en rotsen) ligt boven de kleilaag en is ideaal voor bloeiende wijnstokken. De bovengrond bestaat uit de unieke verweerde zandsteen van de Tafelberg. De goed gedraineerde bodem op de boerderij zorgt ervoor dat de wijnstokken precies de gewilde matige kracht hebben die de basis vormen van de uitzonderlijke wijnen. Na terroir is het nauwgezet uitvoeren van de wijnbouw het belangrijkste aspect bij het produceren van een superlatieve wijn. Onze wijngaarden zijn gelakt en sporen alleen met de hand gesneden. Het zomervakantiebeheer wordt zorgvuldig uitgevoerd en persoonlijk onderhouden door het vakkundig wijnbouwteam. De inzet voor de handgemaakte, minimale interferentie methode van wijnbouw begint met druif- en bessenselectie in de wijngaarden die zijn ingesteld op véraison (het begin van rijping) en tenslotte bij de oogst.

In Normandië Est. 1693 is de harmonieuze combinatie van het unieke terroir, de compromisloze kennis op het gebied van wijnbouw en de gepassioneerde handgemaakte wijnbouw, aanleiding tot iconische wijnen van uitzonderlijke kwaliteit.


onze wijnen verdelen?

Word verdeler

 

Contact

Indien u vragen heeft kunt u hier een berichtje achter laten. Wij gaan u zo snel mogelijk contacteren.