Clarington Wijnen – Innovatie in wijn

Frederick Goeminne
Minnegoed Wines

Het woord ‘innovatie’ wordt niet vaak gebruikt om een wijnmerk te beschrijven, maar bij Clarington Wines (Franschhoek, Zuid-Afrika) zijn innovatie en esthetiek een integraal onderdeel van hun merkidentiteit en wijnen.

Een van de eerste dingen die u opvalt is de unieke hoogglans, organische inktcoating, beïnvloed door traditionele Zuid-Afrikaanse ‘colour blocking’. Toen ik Johan Viljoen, wijnmaker van Normandie1693 en Clarington-wijnen, vroeg naar dit unieke concept, liet hij me weten dat zij het wereldwijde patent hebben op deze techniek van het coaten van een fles in organische verflaag van voedselkwaliteit. Hij vindt dat de kleurrijke en leuke verpakking spreekt tot klanten die genieten van de mooie dingen in het leven. Deisgner (en merkeigenaar) Mark Eisen (www.markeisen.com) is het brein achter dit innovatieve ontwerp.  Hij heeft met veel luxe merken gewerkt, zoals Alfred Dunhill, Montblanc & Harley Davidson, maar glasontwerp is altijd een levenslange passie geweest.


“Clarington is a story beyond the expertise, beyond the experience; it is a story of a team’s deep commitment to excellence. An embodiment of their desire to innovate and their obsession with creating a collection of wines that in every way, is more than an art… it is art.”


Het assortiment bestaat uit 6 verschillende wijnen, waarbij de kleurcoating van elk wijn zorgvuldig is geselecteerd om aan de kenmerken van de wijn te voldoen.  Van het heldere groen van de frisse en fruitige Chenin Blanc tot het diepe, granaatrode van de Merlot, de kleuren zijn de visuele introductie tot het genieten van Clarington-wijnen. De wijnen zijn smaakvol en een absoluut genot om te drinken en ze leveren op hun prijsniveau.


Overweeg om een ​​”colour splash” van Clarington-wijnen aan het menu toe te voegen de volgende keer dat u een diner organiseert en uw gasten iets innovatiefs en heerlijks in hun glas wilt aanbieden.

Ook snel genieten? Geef ons dan vandaag nog je bestelling door!

Frederick Goeminne
info@minnegoed-wines.be