De Jonkman uit Brugge kiest voor Barrique

“Een prachtige, veelzijdige blend met mooie citrusaroma’s en een zeer frisse afdronk. Ideaal om te combineren met lekker eten.”

De witte wijn Barrique van het Zuid-Afrikaanse wijnhuis Vrede en Lust werd geselecteerd door het tweesterrenrestaurant De Jonkman in Brugge. Minnegoed Wines importeert deze wijn uit Zuid-Afrika en is natuurlijk zeer trots dat de sommelier van De Jonkman de wijn heeft uitgekozen.

Minnegoed Wines bracht een bezoek aan het wijnhuis waar de wijnmaakster, Karlin Nel ons persoonlijk vertelt wat deze wijn zo bijzonder maakt.

Karlin legt uit dat de Barrique voor 95% uit sémillon en voor 5% uit sauvignon blanc bestaat. De fermentatie en rijping van deze druiven gebeurt volledig in houten vaten. Na negen tot elf maanden worden beide druivensoorten bij het bottelen met elkaar vermengd.

Deze rijke en complexe witte wijn zorgt voor een heerlijk citrusaroma in de mond en heeft een zeer frisse afdronk. De klassieke combinatie van sémillon en sauvignon blanc maakt van deze wijn een heerlijke partner van lekker eten.

Niet alleen De Jonkman weet deze kwalitatieve witte wijn te appreciëren. De wijn werd onder andere bekroond met een dubbele gouden medaille in de prestigieuze National Wine Challenge en beloond met mooie scores door gerespecteerde wijnmagazines.