Overzicht

Paserene’s Chardonnay maakt het beste gebruik van het koele klimaat uit Elgin om een ​​diepe goudgroene wijn te creëren met gember, citroen en crème tonen. De release van 2015 scoorde vijf sterren in de recente Platter-gids.


Over de smaak

De belofte van de premium Chardonnay die tropische smaken combineert met koelere subtiliteiten in het gebied, komt tot leven in de handen van wijnmaker Martin Smith. De wijn heeft een diepe gouden groene kleur. Primaire aroma’s van gember, citroen, room en havermout leiden het boeket gevolgd door witte sonnetvrucht (gepocheerde perzik en citroenolie). Het prachtig vormgegeven gehemelte van de Chardonnay vertoont een grote concentratie zonder overduidelijk krachtig te zijn. Een stevige zuurgraad wordt aangevuld door goed geïntegreerde eik die bijdraagt ​​aan de lange afdronk en elegantie van de wijn. Decanteren aanbevolen.


Over de productie

De wijn is 100% Chardonnay, een veelzijdige druif die over de hele wereld wordt gekweekt en die goed presteert in zowel koelere als warmere klimaten. Typisch is een Chardonnay uit de Nieuwe Wereld groot en vet – tropisch fruit zoals mango of kokosnoot. Maar wanneer gekweekt in de meest premium koelere regio’s van dit land, combineert het gecreëerde evenwicht die intense smaken met de subtiliteit waardoor de wijn echt knalt.

De druiven werden geplukt toen ze het juiste smaakprofiel en kleur onthulden en vervolgens werd de wijn volledig natuurlijk gemaakt zonder toegevoegde enzymen of gist. Zoals de handtekening van Martin is, is de wijn ontworpen om op de ware staat ervan te lijken. Het werd gerijpt gedurende 16 maanden in vat en wekelijks geroerd. Alleen tweede en derde vaten werden gebruikt om de eik een meer uitgebalanceerde smaak te geven. De wijn werd na opheldering gebotteld zonder gefilterd te worden.


Over Paserene

Paserene is de passie van Master Wine Maker Martin Smith (voorheen van Vilafonté en nu zijn tijd aan Paserene wijdend). Hij produceert momenteel 5.000 flessen per jaar.
Paserene heeft een best of…-aanpak gevolgd en heeft meerdere percelen grond die hen in staat stellen om de allerbeste conditie te selecteren om uitstekende druiven te maken voor de wijnen die ze willen maken. De witte wijndruiven komen uit Elgin, een regio die wordt gewaardeerd vanwege zijn combinatie van hoogte en verkoelende wind uit de oceaan, slechts 12 km verderop. Deze lagere temperatuur zorgt voor een langzamere en meer geleidelijke rijping, wat leidt tot meer gebalanceerde wijnen met een grote diepte en smaak. Perfect voor Chardonnay.Recensies:

  • Platters Wine Guide 2017: 5* (hoogst mogelijke score – vintage 2015)
  • Platters Wine Guide 2018: 4,5* (nieuwe vintage 2016)
  • 91/100 Winemag.co.za