Port Cocktails – een hot trend in 2020

Minnegoed Wines Reccua Cocktails Lineup

Frederick Goeminne
Minnegoed Wines


We zijn allemaal bekend met traditionele Port-stijl wijnen – die mooie verouderde nootachtige tawny poorten, traditioneel dronken aan het einde van de maaltijd, waardoor je je helemaal warm van binnen voelt. Misschien heb je nog niet het genoegen gehad om te genieten van een verfrissende P&T.  Hoewel port & tonic (P&T) al tientallen jaren een klassiek aperitief in Portugal is, is het pas recent dat de mediterrane wending op uw klassieke G&T de Europese markt heeft getroffen.


Omdat de Gin-markt langzaam begint te verzadigen, zijn consumenten op zoek naar ‘the next best thing’. En met een lager alcohol gehalte dan je klassieke white spirit zoals gin en wodka (19,5% vergeleken met 40%), worden deze verfrissende cocktails steeds populairder.


Porto Reccua biedt een kleurrijk assortiment Port Cocktails waarmee je kunt experimenteren. Van een droge, witte Port Cocktail tot de meer fruitige, volle Ruby Port Cocktail, de combinaties zijn eindeloos. De productie van deze Port Cocktails voldoet nog steeds aan de traditionele voorschriften waardoor een wijn de naam ‘port’ kan dragen, maar de wijnmakers hebben bepaalde kenmerken aangepast (zoals de suiker) zodat deze Port Cocktails gunstig combineren met de mixers.


Inspiratie nodig – Porto Reccua heeft een paar eenvoudige recepten voor cocktails gemaakt die je thuis kunt proberen.  Voor de meer avontuurlijke, bezoek hun YouTube-site om te zien hoe de professionals het doen.

Je hebt geen zonnig weer nodig om van een goede cocktail te genieten, dus pak een flesje of twee en experimenteer thuis. Tegen de tijd dat de Europese zomer eindelijk aankomt, zult u indruk maken op uw vrienden met de meest trendy, verfrissende P & T’s die er zijn.

Frederick Goeminne
info@minnegoedwines.be