Frederick Goeminne
Minnegoed Wines


“It is a wise father that knows his own child.” –  William Shakespeare

Reenen Borman, wijnmaker van Patatsfontein en Kottabos-wijnen, had een aantal grote laarsafdrukken te vullen toen hij in 2010 toetrad tot de familiewijnmakerij Boschkloof. Vader, Jacques Borman, begon zijn familie wijndomein in 1996 na een carrière bij een van de meest prestigieuze Zuid-Afrikaanse landgoederen, waaronder Simonsig en La Motte.

De carrière en het geweldige trackrecord van zijn vader inspireerden Reenen al op jonge leeftijd. Reenen herinnert zich met plezier hoe op 5-jarige leeftijd, “I went and secretly drank all the leftovers in the wine glasses after people tasted the wine on the farm. I’ve never looked back since!”

Reenen vergezelde zijn vader bij Boschkloof nadat hij naar de Rhônevallei was gereisd om een vintage te doen na het voltooien van zijn oenologiestudies.My father is my mentor. He’s my biggest influence” zegt Reenen. “He had a specific approach and a style, and he made that wine brilliantly. But I was young and wanted to experiment, and he was very open to that.” Sindsdien maakt Reenen furore met zijn Syrahs, Rhone-achtige blends en Chenin Blancs.

Het respect van Reenen voor zijn vader is duidelijk. “My father played a big role in my decision to be a winemaker. He is a very humble person and always motivated me to follow in his footsteps.”


Een passie voor terroir – Patatsfontein


Reenen creëerde in samenwerking met twee goede vrienden het merk Patatsfontein toen ze een speciaal perceel oude wijnstokken ontdekten in de vergeten regio Montagu. Zijn visie voor Patatsfontein en Patatsblanc is om terrior-gedreven wijnen te produceren die echte uitdrukkingen zijn van de plaats waar ze worden verbouwd. Deze wijngaarden profiteren van de hete dagen en koele nachten die veel voorkomen in het Montagu-gebied, wat resulteert in wijnen die fris en fruitig zijn met een heerlijk zuur.

Patatsfontein_wijnen

Nu Reenen en zijn vrouw Marli hun eigen zoon in de Borman-familie hebben verwelkomd, is Reenens wens voor zijn zoon “I want Kobus to grow up in a world where he doesn’t feel boxed in and to feel free to become whatever he desires. If that is being a winemaker and taking over the family business it will be a bonus and I would feel very privileged.”

Ook snel genieten? Geef ons dan vandaag nog je bestelling door!

Frederick Goeminne
info@minnegoed-wines.be